torsdag 3 december 2015

Fröknäckebröd (tips inför julen)

Först vill jag tacka för alla fina kommentarer!
Både dom här på bloggen och på Facebook (för ni vet väl
att min blogg också finns på FB?). Den här bloggen är och har alltid
varit mitt andningshål, så väldigt mycket mig. Så därför är jag så glad
och tacksam för alla era gulliga kommentarer, tack! 


I dag bjuder jag på ett tips, ett baktips.
Dessa fröbröd är så försvinnande goda (och nyttiga inbillar jag mig).
Häromdagen hade jag bakdag och förutom saffransbullar blev det också
en laddning fröbröd.... fast snart får jag baka en ny omgång eftersom det är
redan är ett stort tomrum i brödburken....


Fröknäckebröd
1,5 dl havregryn
1,5 dl majsmjöl
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,75 dl linfrön
1 msk rapsolja
1-2 krm salt
2,5 dl hett vatten

Banda ihop alla de torra ingredienserna i en skål. Jag hade slut på
majsmjölet så jag använde sojamjöl denna gång och det blev också mycket gott.
Här är det lite "ta vad man har"...det gäller också de olika fröna.
Koka upp vatten och häll över blandningen. Rör om ordentligt.
Kavla ut den kladdiga degen mellan två bakplåtspapper och lägg
 på en ugnsplåt, dra bort det övre pappret. Strö över flingsalt
och skär ett rutmönster. 
Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 60 min.

Gott som sådant eller med en klick smör eller god mjukost.


Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Jag såg efter i skafferiet att jag har alla ingredienserna hemma, så jag kanske testar ditt recept i helgen. Tack för tipset!

    SvaraRadera