tisdag 18 januari 2022

Att våga vara nöjd

 Konstiga tider vi lever i, inte sant? 

Det är förkylningsvirus, omikronvirus, vaccinationer och provtestningar, karantänsveckor, skolornas distansundervisningar trots att barnen borde få vara i skolan,  regeringsförhandlingar, krigsskrammel mellan Ryssland och Ukraina och så är det konspirationsteorier på nätet i det oändliga. Ovan på allt detta är det svajigt på världens Börser och så är det klimatomställningen och ja, det är ju val till välfärdsområdena nu också. Och.... pust, gäller att hämta andan emellanåt....

Här sitter jag och följer med vad som händer i världen, i landet och i närsamhället. Jag vistas hemma i min trygga vrå och håller ställningarna på min plätt på jorden. Jag bakar något gott, sörplar kaffe och klurar ut vad jag skall göra för mat idag. Läser massor, kollar lite tv, jobbar och skriver framför datorn, fixar söndriga strumpor, tar en långpromenad, ser till att vi har värme i huset och kollar att våra tre ankor har allt de behöver för att må bra. Det går ingen nöd på mig just nu.


Jag känner mig såå privilegierad.

Dagens foton knäppte jag under gårdagen när jag var ut på en lite blåsig vinterpromenad. Idag är det helmulet och det snöar lätt emellanåt.


Häromdagen läste jag ett av dessa pepp-ord som poppade upp i mitt data-flöde:

Våga vara nöjd med vem du är i en värld som hela tiden påminner oss om att inte räcka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar