torsdag 30 maj 2024

Vilken varm och solig majmånad!

 Sommaren kom i maj månad detta år! 

Våren år 2024 var ovanligt kort just detta år, endast några dagar. För sommaren knackade ju på med all sin prakt, sin värme och sitt solskensväder! Sommarmånaden Maj!

Vi har tillbringat dagar och nätter ute vid vårt sommarparadis. Jag har suttit och njutit av mitt morgonkaffe ute på bastutrappan. Och ser ni, denna kaffemugg "Lazy Summer" köpte jag förra gången Sokos hade varuhus i Vasa (nu har ju varuhuset uppstått på nytt, men troligen finns enbart Marimekko-muggar att köpa numera....), och som kaffet smakar där ute!



 Det har blivit bastu och härliga kvällar med te - och med doften av liljekonvaljer i näsan... 

Och en och annan våffla har väl också slunkit ner där ute på verandan.... Vilka ljuvliga majdagar där ute!


Fast det har ju blivit en hel drös med dagar här hemma också, men med samma blåa himmel och värme (dagligen runt 25 grader, ibland mera och ibland mindre). Körsbärsträden och äppelträden blommar.



Det har blivit sköna kvällspromenader, för jag älskar ju dessa varma sommarkvällar . Och hararna har skuttat omkring ute på ängarna, väldans mycket kurtiserande denna maj månad! De sena kvällarna har jag suttit ute i den ännu över 20-gradiga värmen i kvällssolen och bara känt att nu gäller det att ta vara på livet och sommaren!


För trots att det har stått en hel del på vårt arbetsschema har jag försökt njuta av allt det vackra dessa dagar, för med denna värme går ju sommaren framåt med stormsteg. (Till och med myggen har dykt upp.)




 Hagtornen, rönnen och gullvivorna har blommat. Och hela naturen den grönskar.... och inte minsta droppe regn har vi fått (så en liten regnskur, helst nattetid, kunde man ju önska...)


Talesättet att "det är vackrast mellan hägg och syren" stämmer, men i år sker allt på samma gång och med rekordfart! 

Vilken maj månad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar