fredag 24 maj 2024

Följ med mig ut på kvällspromenad!

 Idag har vi äntligen fått några regndroppar. Dom var inte många - men ack så gott dom säkert har gjort ute i det torra landskapet! Nu mot kvällen tittar kvällssolen fram igen. Livet återgår till det vanliga, med soliga fina dagar - precis som tidigare under maj månad. Vilken maj månad vi har haft!

Igår hade vi över 25 grader varmt och förstås klarblå himmel med en värmande sol. Till kvällen gick jag ut på den vanliga kvällsrundan. Klockan var runt halv 10 på kvällen. Så häng med, vet jag!

Jag vandrade först med solen i ögonen, ut mot slätten. 

Nu grönskar det ute i naturen och eko-bonden sår det sista (där borta mot skogen) så att det ryker om den torra jorden....


Där ute på slätten går flera svanar och några gäss och äter av gräset. Det är lite konstigt att fåglarna inte söker sig ut till vattnet och sina häckningsplatser utan stannar här på landbacken ännu. Varje vår och sommar brukar de vandra här ute, men inte sommartid...


Jag vandrar längs mina åkervägar och skogsstigar. Och igår kväll var det första kvällen som jag märkte myggen - och riktigt ettriga var dom också!


Överallt blommar häggarna och sprider sin väldoft över nejden. Ännu där snäppet efter klockan 22 var det runt 20 grader. Härliga härliga försommarkvällar!

Jag kisar mot kvällssolen där jag vandrar och jag mår som en prinsessa (minst!).

Väl hemma igen möts jag av ett gäng torra, men ack så glada, pense'er.

Nu skall jag ut på dagens kvällsrunda. Jag tror bestämt att allt sträcker på sig lite mera ute i naturen nu  i kväll, nu när allt har fått lite regn! Trevlig fredag på er!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar