torsdag 23 maj 2024

Vattnet är borta, men det doftar underbart!

 Igår kväll åkte vi ut till vårt sommarparadis för att elda bastun. Vi ville tvätta oss rena från dagens svett och smuts. Det var en av maj månads härligaste kvällar. Det var sol och vindstilla, riktigt shortsväder!

När vi kom ut till havsfjärden möttes vi av en skriande tärna som satt uppe på den stora stenen i strandkanten. Vi kom tydligen och störde i fiskafänget....

Fågeln satt där upp på stenen med koncentrerad blick nere i vattnet. Den väntade på att någon liten firre skulle snappa luft i vattenbrynet så att den kunde dyka neråt och få en rejäl måltid. 

Men oj, nu var det verkligen lågvatten! Minst en halv meter vatten hade försvunnit ut till havs, jämfört det normala. Nu blottades alla stenar i strandkanten.

Inne i vår lilla vik kom endast gyttja i dagen... Där jag stod och fotade brukar det normalt finnas havsvatten. Och där stod jag och tänkte att det är tur att vi har bilväg hit ut och inte behöver kryssa mellan kustens alla stenar som plötsligt blivit synliga...!

Vi eldade inne i bastun, och det tog inte länge innan den var varm. Innan vi gick för att tvaga av oss avnjöt vi en lätt kvällsbit. 


Det doftade ljuvligt där ute, för nu hade redan liljekonvaljerna börjat blomma. Och på vår tomt finns massor av dessa växter!

När jag efter bastun satt och klädde på mig såg jag att tranan var på plats i viken. Där spatserade den runt och kollade in fisk den också... Men ingen grodkörsång igår kväll. Men så hääärlig, ljuvlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar