torsdag 1 februari 2024

Februari börjar med strejk och busväder

 Så är vi inne i årets andra månad, och vintern fortsätter i sakta mak fram emot ljusare tider!

Denna första februari börjar med många olika strejker runtom i landet. Fackförbunden motsätter sig regeringens förslag till sänkta bidrag och dessutom ändringar i arbetsmarknadsreglerna. Arbetstagarna tycker att det räcker med försämringar nu och tiotusentalet demonstrerar på Senatstorget i huvudstaden idag. Många av strejkerna kommer att pågå även i morgon. 

Strejkerna påverkar inte mig som är hemmavid idag. Jag har inhandlat mat så att vi klarar oss flera dagar ännu och jag behöver inte resa eller förflytta mig långa vägar. Som vanligt är det tryggt hemmavid.

Under natten har ett busväder dragit in över oss med kraftig vind och blötsnö/regn. Nu har nederbördsmolnen dragit förbi och vinden håller delvis på att avta. Lilla ekorren gungar vid fågelmatningen nu kring middagstid, men hen är så vig att hen lätt kan sitta kvar och smaska i sig av solrosfröna. 

I norra delarna av Norden har ovädret Ingunn dragit in med orkanvindar över 50 m/sek. Men här hos oss har det alltså varit betydligt lugnare, trots att det inte varit helt lugnt. Denna torsdag fortsätter för vår del precis som vilken torsdag som helst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar