lördag 26 augusti 2023

Mycket att fira i augusti

Idag skall vi fira villa-avslutningen, som sig bör det sista veckoslutet i augusti. 

För ett par veckor sedan firade vi svärmors ojämna födelsedag, precis som varje år i augusti. Min svärmor har en hel del år på sina axlar, men hon är en verklig "krutgumma" (läs endast krut, för någon gumma är hon verkligen inte!), som inte vet vad sjukdom och ålderssymptom innebär. Alla borde få må som hon!

Hennes trädgård är en prunkande oas! Här gräftar hon och jobbar mest varje dag. Fotot ovan knäppte jag en gråmulen kväll när jag vandrade förbi hennes vackra mörkröda dahlior och gula rudbeckior. Men i hennes rabatter finns så många fler blommor, ettåriga och fleråriga. Och massor av bärbuskar och grönsaker som växer och frodas....

Dagen före hennes födelsedag bjöd familjen henne på mat ute vid restaurang Bernys. Barn och de barnbarn som hade möjlighet att ta en timme ledigt mitt på dagen strålade samman.



På födelsedagen bjöd hon oss hem till sig på kaffe och hembakat. En av grannfruarna hade förärat henne med en låda köpesmåbröd och hemmet fylldes med mera vackra blommor...

Idag den 26 augusti är det åter en gråmulen dag (inget regn...peppar, peppar). I kväll skall vi fira med ljus och lyktor, dags att åka ut till vårt sommarparadis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar