torsdag 31 augusti 2023

Hejdå Bästa Augusti!

 Idag är det den 31 augusti och det är dags att ta hejdå av augusti månad. Där ute är det gråmulet med regn. I början av månaden skrev jag att augusti började med ostadigt väder - och det ostadiga vädret har hållit i sig hela månaden - med några undantag förstås! 

Idag är det också dags att ta adjö av sommaren 2023. Tre månader med värme och ljus - men också detta evinnerliga regnande....

Dagens foto är ett regnvädersfoto av rosenbusken som borde klippes, men som inte blir gjort pga av det våta vädret.... Just nu tycker jag allt lite synd om alla odlare som inte kan bärga sin skörd. Att vara brukare av jorden för att föda befolkningen har sina utmaningar när klimatet ändras....

Men visst har vi haft många fina solskensdagar också denna sommar. Denna, den enda solros, som blommar på den stora åkern med kummin får symbolisera solen och framtidstron i våra liv. Som en stor rund sol sträcker den på sig och skiner över jorden)!

SÅ mycket roligt och spännande jag har upplevt denna sommar, sådant som jag skrivit om här på bloggen och sådant som jag hållit tyst om. Jag har också hunnit "ta dagen som den kommer" där ute vid vårt sommarparadis eller här hemma. Vi har inte rört på oss speciellt mycket dessa tre sommarmånader -  tänker jag efter har jag levt min sommar enbart på hemmaplan i en ca 50 kilometers radie från hemmet. Inte mera än så, men ack så mycket det finns att uppleva här i närområdet! Sommaren har bjudit på hemmadagar, släkt- & kompisdagar och en del åka-ut-på-en-glass-dagar. Och så har det varit massor av dagar ute på vedbacken eller inne i någon bärbuske....

Här i landet har fågelinfluensan och virus på pälsfarmer varit ett stort samtalsämne. Idag konstaterades att inga pälsfarmare på de smittade farmarna har fått viruset, vilket tyder på att influensan inte har muterat till oss människor. Våra tre ankor har fått stanna inomhus hela augusti månad, men både de och vi mår bra, så här är allt i sin ordning! Dessutom har frågan om rasism och hur regeringspartierna ställer sig till frågan varit aktuell hela månaden. Nu har alla regeringspartier skrivit under ett antirasismdokument så man kunde ju hoppas att det lugnar ner sig.

Denna blomma som har många namn (lundkovall, natt och dag eller svenska flaggan som den också kallas i Sverige) får symbolisera kriget i Ukarina som fortsätter och fortsätter. I varje nyhetssändning rapporteras om kriget och hur världens länder ställer sig till Rysslands invasion, om ukrainska motoffensiven, om drönarattacker och om flygplanskraschen som dödade Prigozjin och nio andra utanför Moskva.... Dessutom rapporteras en hel del om koranbränningar i Sverige och om terrorhot mot landet pga detta. I USA utmärker sig Trumpen med fler åtal, nu i Georgia och i hela värden rapporteras om fortsatta värmerekord, glaciärer som smälter och orkaner och regnoväder som ställer till det. Tack och lov ordnades VM i friidrott i Budapest med en del Nordiska medaljer! Det finns så många tråkigheter här i världen att vi behöver en och annan solglimt i allt det eländiga som vi människor ställer till med.

Tack du sköna augusti här på min bästa plätt på jorden (med eller utan regn), men nu laddar jag för Hösten 2023. Med vackra höstlöv och fina dagar med hög klar luft!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar