fredag 11 januari 2019

Mina enkla rawfood-bollar

Om du inte vill använda socker, vitt mjöl eller fett i dina bakverk
då är det perfekt att göra rawfood-bollar.
Här är det recept jag använder. Till julen hackar jag ner dadlar
och till sommaren aprikoser. Men det fungerar också att använda fikon,
då blir det extra gott.



300 gr torkade fikon, dadlar eller aprikoser
0,5 dl rostade solroskärnor
1 msk honung
kokosflingor

Jag hackar frukterna och solroskärnorna (som jag rostat
hastigt i en stekpanna ) och blandar med lite honung. Vill man göra det
enkelt för sig, och samtidigt få en perfekt smet, då använder man förstås en mixer.
Rulla degen till små bollar och rulla slutligen bollarna i ett fat
fyllt med kokosflingor. 



 Julens rawfood-bollar smaskade jag i mig till och med till frukost.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar