torsdag 23 november 2023

Måndagens rimfrost

Vecka 43 har bjudit på ett omväxlande väder. 

Måndagen bjöd på klarblå himmel, vindstilla och riktigt kallt väder. Rimfrosten klamrade sig fast på marken och jag vandrade ute på slätten med min kamera. Ibland blir man hemmablind, men rimfrost är ju så vackert så nu beslöt jag ta massor av foton!


Visst är det vackert med rimfrost! Och en klarblå himmel!



Frosten hade nupit fast i alla grässtråna. Det var ett helvitt landskap ute på slätten.


Och i den mjuka snön hade en hare lämnat sina fotavtryck! 

Det var veckans väderbilder för på tisdagen var det gråmulet och på onsdagen drev ett snöoväder in. Snöovädret övergick till regn framemot kvällen och byvinden lugnade ner sig något här på landbacken. Ute på Kvarken hade det gått 4 meter höga vågor och färjan Vasaline (som trafikerar Finland och Sverige) hade ställt in två av dagens tre avgångar. Sonen kom hem från Umeå med kvällsfärjan och han meddelade att det var tufft ute till havs... Inga foton blev knäppta av snöovädret, nej!

Och så kommer vi fram till idag, torsdag, då det åter dalar ner enstaka snöflingor eller regndroppar (eller både också eller ingenting). Det grå molntäcket har svept in landskapet i ett grådis ...

Vilken tur att måndagen bjöd på klarblått - men där mot väster började molnbanken söka sig in mot våra skogar och slätter. Nu längtar jag till mera sol och rimfrost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar