tisdag 21 november 2023

Korsholm 675 år och Big Bang-konsert

 På söndag eftermiddag var jag på konsert till Korsholms kulturhus. 

Singsby sångkör och Korsholm Big Band bjöd upp till en hejdundrande konsert! Och i pausen fick vi kaffe och en 675-års bakelse!


På lördagen hade kommunen bjudit in till kalas i Botniahallen och denna söndag skulle det bli en Big Bang-avslutning på firandet av kommunens 675-års jubileum. Trots det storslagna Korsholmskalaset som lockade flera tusen i dessa coronatider dök ändå en hel del publik upp till konserten. Och det blev mycket blås och solosång, ett fint omväxlande program.

Tillställningens eminenta konferencier var Herman Hagnäs, en känd radio-röst som spelar i orkestern Guns Rosor, pratade både svenska och finska - och en del "kåkkålasprååtsi".

Det var som sagt mycket blås....

En hel del körsång (med eller utan orkester). Och så var det flera fina solosångare.

Kvällens Frank Sinatra var Olli Orrenmaa som sjöng bla "My Way".

En riktigt begåvad sångfågel var Susanna Stark som bla sjöng "Les feuiles mortes" på franska!

En småkylig duettsång blev det med Tina Martin och Henrik Berg när de  bla sjöng "Baby it´s cold outside".

Richard Mitts trakterade pianot till fulländning när kören bla sjöng "Som en bro över mörka vatten".

Och vad vore kören utan sin dansbandsveteranen och proffset med sitt dragspel, Stig Snickars - dragspelstoner som passade utmärkt till bla de franska låtarna som fanns på programmet.

Vi bjöds på ett 20-tal dängor allt från rockiga "Bad romance" och "Hit the road Jack" till den smäktande "We´ll meet again". (Och som Herman sa: "Orkestern övar på onsdagskvällar och kören på måndagskvällar, så den som vill börja spela och sjunga hinner börja i båda!".)

Ett trevligt avslut på Korsholm 675 år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar