måndag 20 november 2023

Julöppning på Vasa torg

 Under veckoslutet var det full rulle på Vasa torg. Massor av glada barn som antingen väntade på jultomten (jo, han kom faktiskt och visade sig några gånger varje dag!), att få rida ponny, åka karusell eller slicka på stora slickepinnar. Jomenvisst, det var julöppning på torget!

På söndagen åkte jag via torget för en snabbtitt. 

Tidigare i veckan hade staden juldekorerat torget med stor julgran, julbollar och juleljus (som inte syntes på ljusa dagen). Vit snö på marken - stämningen var på topp och julkommersen kunde börja!

På gågatan (längs Hovrättsesplanaden) stod barn i kö för att rida. Två julklädda små ponnyhästar gick glatt fram och åter med barnen på ryggen .... och det här var gratis till barnens lycka!

Torget var fyllt med marknadstält och i mitten snurrade en karusell. Ur högtalare ljöd julmusik och julstämningen rådde med barnens glimmande ögon....



Marknadsstånden hade allt möjligt till försäljning. Dessutom fanns massor av godis, glögg och våfflor till försäljning (förutom de vanliga försäljningsställena som är öppna varje dag).


 I mitten av torget fanns den vackra karusellen och hit var det en lång kö....


Härmed är julen påbörjad!

(Fast här hemma hos oss börjar julförberedelserna först i advent, då sätter jag fram den första adventsljusstaken och börjar baka pepparkakor och annat julgodis).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar