tisdag 19 september 2023

Att bada bastu mitt på dagen

 Under natten till söndagen regnade det. Men fram emot förmiddagen klarnade vädret upp och det såg ut att bli en fin söndag, så vi åkte ut till vårt sommarparadis. Mitt på dagen. Och vad tror ni att vi gjorde? Jo, förstås började vi elda bastun!

Hemma såg vi enbart klarblå himmel, men där ute vid havsfjärden såg jag att molnen ännu låg mörkblåa mot öster. 

Och nu kändes det att hösten var här! Det doftar annorlunda på hösten.... luften känns annorlunda... Där ute vid havet gulnade vassen och rönnarna nere vid stranden var tyngda av röda bärklasar.... (Nåväl, vi är inne i senare delar av september tänkte jag och småsuckade!)

Medan vi eldade i bastun gick vi ut en sväng i skogen för att ännu plocka lite lingon. Då såg jag havsörnen högt, högt där uppe i skyn (om ni zoomar in bilden ovan, yttersta björkbladen på björken som lutar in mot molnen, där ser du kanske en lite ljusgrå prick - det är örnen som svävar på sina utbredda vingar.... Helt otroligt hur högt upp den är!). Här i våra skogar kan man sikta många vilda djur (till och med björn och varg, usch), men nu var enbart en och annan förarglig älgfluga i farten.

Vi var inte länge i skogen för den vedeldade bastun behövde ju skötas om för att bli varm. Väl ute vid den soliga bastustranden hann jag rensa en del lingon medans jag drack kaffe - innan söndagens bastu blev riktigt varm och go! Finns det något härligare än att tvätta sig fri från skogssvett och älgflugor när solen står högt på skyn! Nej, det finns det inte!


Vi åkte hem till kvällen. Renskrubbade och rätt nöjda. 

Och hemma färgades himlen gul i solnedgången.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar