Jag och sambon tycker om att pröva på lokala maträtter
när vi är ut på våra resor. Nåja, vi (=jag) är sällan ute på resor så det
blir väl mest den egna potatisen som bas.... så är jag borta vill
jag verkligen passa på.
Om inte annat älskar jag att botanisera i mataffärer när vi är
hemifrån. Eftersom vi gjorde egen frukost på hotellet där vi bodde,
kunde jag fritt pocka på mig gott bröd, spanskt smör, lufttorkad skinka,
ost, yoghurt. frukter och kaffe. Och allt till en billig peng och dessutom urgott!
Varje morgon bryggde jag kaffe och vi åt vår frukost i soluppgången.
Efter att ha druckit några koppar av det mörka goda spanska kaffet
kände vi oss redo att utforska en ny dag på Solkusten.
Det finns mycket att skriva om spansk mat....
Som det här med soltorkad skinka tex. Det fanns affärer som sålde
enbart torkad skinka. Utanför affären skars de tunna skivorna ut ur
hela köttstycken...
...inne i affären hängde fler skinkor på rad.
Vi köpte vår skinka inne i mataffären för en billig peng.
Och det skulle tydligen vara en med svart på omslaget, den
var av bästa kvalité.
Tisdag bjöd på stor marknadsdag i Fuengirola och vi åkte dit.
Allt från kläder, väskor, klockor till mat och blommor såldes i de små stånden.
Här köpte vi bla dagsfärska mandariner, 2 kg för 1 euro.
På onsdagen besökte vi den stora saluhallen i Malaga. Jag älskar att vandra
runt i saluhallar. Att bara titta och känna dofter, kanske smaka på något spännande.
En hel rad med köttdiskar, allt prydligt marknadsfört.
Massor av spännande ostar.
Och så den mest intressanta avdelningen: den med alla fiskar och
skaldjur....
Jag gick igång på allt spännande och hade minst 50 foton
från fiskavdelningen....
Det fanns också massor av oliver till salu.
Bara att välja på de olika inläggningarna.
Fruktavdelningen var också en favorit. Högarna med frukt
var en fröjd för ögat...
Uppradade jordgubbar, stora som små mandariner.
Nötter, kryddor....mmm, här kunde jag lukta mig fram....
Och slutligen ett helt berg av vitlökar.
Efteråt gick vi på cafe.
Ett av de mest berömda cafeerna i Malaga är
Casa Aranda, där kan man sitta vid de runda borden och mumsa på
alldeles nygräddade churros. Dessa churros doppar man med fördel i
varm choklad eller hett kaffe. Jag beställde choklad, och den var
tjock som chokladgröt och ack så god!
Churros blev snabbt min favorit (jag älskar ju godsaker....)!
Annars slank vi ofta in på något trevligt ställe och beställde en
kall öl eller ett glas vitt vin. Det serverades alltid en skål med
gröna oliver till drickat.
Vi åt ute varje dag och en dag på stranden i Malaga beställde jag
grillade räkor. S som sitter mittemot beställde in friterade sardeller...
medan sambon beställde friterade räkor med sallad.
På torsdagen åkte vi till Marbella och inne i gamla staden hamnade
friterad bläckfisk på min tallrik tillsammans med en stor köttbit.
En av kvällarna firade vi med spansk cava som inhandlats i
mataffären. Passade bra till de färska frukterna från marknaden....
Vi hann med mycket på våra fyra hela dagar i Torremolinos.
Men paellan, den blev oäten denna gång...
Ser att du har samma fel som jag njuter i saluhallar ,och maten mmmmmmmm ,kramen Nette
SvaraRaderaDet var det värsta vad mycket mat, jag blir hungrig och dreglar -slurp . . .
SvaraRaderaVar jag tvungen att gå in på din blogg nu på kvällen och läggdax, bläää.... det var dumt.
För nu vill jag också äta allt det goda du visar och berättar om, åhh så gott med ett glas rött vin och gröna oliver, mums . . . det hade jag kunnat ta lite utav . . .
Jag älskar också att gå omkring i saluhallar och matmarknader och kolla på allt fint.
Glömmer aldrig saluhallen i Palma stad på Mallorca, när Rolf petade på en stor fisk på 'näbben' och den öppnade gapet, Rolf hoppade högt och jag skrattade högt över hela saluhallen, även expediterna för det var de som busade med honom, ha ha ha . . . . .
Tack för denna rundturen av eran resa, det var riktigt intressant, kändes som om även jag var där.
Godnatt (blir tvungen att ta ett knäckebröd för att lugna magen, 'fniss')