fredag 10 maj 2024

Vårvindar friska, leka och viska...

 De två senaste veckorna har vi haft röda dagar mitt i veckan (onsdag förra veckan var det ju 1:a maj och igår torsdag firade vi Kristi hinmelsfärdsdag med en helgdag), nästan så man inte vet när det är helgdag och när det är vanlig vardag.... Nåja, här är alla dagar lika, jobbar vi så jobbar vi oberoende av helgdag eller inte - och däremellan är vi lediga. Idag är det fredag, vardag och för oss lite av en klämdag. Idag blir det besök på Körfestival inne i staden.


Vårvärme har lyst med sin frånvaro de senaste dagarna. Vi har haft soligt och vackert väder, men den där härliga vårvärmen den har inte velat infinna sig. Veckans nätter har bjudit på nattfrost. Men inte natten som just passerade, för då hade vi lite regn. Idag är solen här igen och vinden har fixat bort allt det våta. Videbuskarna/sälje blommar och humlorna surrar (trots att jag inte lyckades få dom med på fotot).


Redan för några dagar sedan började det grönska i häggen invid växthuset. Ute på åkrarna ståtar andra årets gröna kumminväxter. Och alla dessa har klarat nätter med -6 grader och stekande vårsol....Bravo!

Här hemma blir det ofta våfflor till middag eftersom jag behöver åtgång på alla ankägg. Ja, och så har jag en del äppelsylt kvar från förra sommaren. Livet går vidare, eller rättare sagt virvlar det vidare idag!

"Vårvindar friska, leka och viska

Lunderna kring likt älskande par

Strömmarna ila, finna ej vila

Förrän de djupet  störtvågen far."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar