måndag 26 juni 2023

Vår midsommar 2023

 Efter flera heta dagar bjöd årets midsommar på mera behagliga sommartemperaturer. Nu måndagen efter midsommar är hettan åter påslagen, så vilken tur vi hade just under midsommarhelgen!

Fredag, midsommaraftonen började lite gråmulen, men lämpligt till eftermiddagen tittade solen fram och vi fick ett drömväder! Med fyllda matväskor och lite extra kläder (uti-fall-att-kläder) åkte vi ut till vårt sommarparadis!

Jag plockade flera blombuketter och fixade en tårta och lämpligt till sen eftermiddag kom våra midsommargäster. Då hade vi redan bastat och satt ute på verandan och började känna oss småhungriga. Eftersom det i år är ett riktigt myggår hade vi införskaffat en myggfångare som gjorde att vi kunde sitta ute sena kvällen utan att bli antastade.

Men vi började med maten och  lät oss väl smaka. Det blev traditionsenlig nypotatis med sill och rökt konjakslax, rökt får, sallader och olika röror.

Till efterrätt blev det frukt & glass och kaffe & tårta. Kaffet avnjöt vi lite senare inomhus. Sedan gick vi damer ut på piren och njöt av solens sista strålar, fast ett litet moln hann nästan förstöra allt det soliga.


Så styrde våra gäster hemåt i solnedgången, de ville kolla om deras barnbarn hade kojat....

Midsommarkvällen var nästan vindstilla och ute på piren hade jag fångat de sista strålarna.

Så satt vi då där ute ännu en stund och lyssnade till en av villagrannarnas dansbandsmusik som ljöd ut över havsfjärden i sommarnatten....

Midsommardagen randades mulen. En liten solstrimma under morgonen men jag valde att avnjuta mitt morgonkaffe inne i villan detta år.  Och det mulna vädret fortsatte hela dagen...

På förmiddagen diskade jag bort och satt försjunken i en spännande bok.



Så gjorde jag den traditionella fotorundan för att kolla till alla fåglar runt husen.....

... och så tänkte jag på våra fåglar hemmavid, alltså våra ankor, som säkert ville ut i trädgården för att få lite mat. Så när en liten regnskur dragit förbi åkte vi hemåt (många droppar var det inte.

Midsommardagen bjöd på absolut vindstilla gråmulet väder (endast några fler enstaka regndroppar) och hemma hängde flaggan alldeles slak när vi vid 21-tiden halade den för denna midsommar.

En gnutta kvällssol förgyllde dock midsommardagens kväll. 

Söndag, midsommar annandag började med både sol och moln. Vi bestämde oss för att åka ut på en glassutflykt. Och utflykt blev det - med massor av olika spännande upplevelser! Men mera om det en annan dag! 

Till kvällen fick jag ett meddelande jag väntat på hela dagen: "Har du nå mat?". Det var sonen och hans tjej som hade kommit hem från sitt midsommarfirande....


Årets midsommar avslutades solig och grann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar