tisdag 9 april 2024

Vårkväll

 Efter en regnskur mitt på dagen blev det åter framemot kvällen vackert väder. Jag tog med mig kameran och gick ut över slätten där vid 19-tiden. Och där ute hade vårens flyttfåglar intagit slätten med sin sång och sina lockrop - nu kändes det verkligen vår! 


Nu börjar snön smälta även här hos oss. Svanarna gick där ute på en äng och letade ätbart. Grannens hästar stod lojt och tittade på....

 

 

Där upp i skyn drillade massor av lärkor och tofsviporna flög av och an. På en av åkrarna hade en hel stor skock med gäss samlats. En höll alltid utkik på vad jag gjorde där jag vandrade längs åkervägen, de andra i flocken sökte föda...


Jag vandrade vidare och försökte göra mig så tyst och osynlig som möjligt.... där ute på en annan åker upp mot skogen gick en stor skock tranor och betade. Och vad månne hände tror ni?



 Jo, jag skrämde upp de flesta av tranorna och de flög iväg in mot kvällssolen och kvar på marken stod endast två ståndaktiga tranor kvar! De trumpetade varnande emot mig - och jag gick inte närmare... utan jag vände hemåt.


Ute på slätten smälter snön med rekordfart och det bildas sjöar lite överallt och bäckarna fylls med vatten...

Och det förunderliga med våren är att där det för en dag sedan låg tjockt med snö tittar det gröna fram i den vårvarma kvällningen! Välkommen säger jag till VÅREN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar