måndag 31 juli 2023

Tack och farväl till årets juli månad!

 Idag skriver vi 31 juli och så går  denna juli månad till historien.

 De senaste veckorna har det varit lugnt här på bloggen, det har varit årets semesterpaus....





Årets juli månad har bjudit på mycket sol och torrt väder - och blomsterfröjd i min trädgård. Vi har sett molnen med regnskurarna dra förbi, men inte förrän i lördags fick vi en riktig rotblöta! För oss började juli månad med fest - och den slutade med fest (mera om den senaste festen senare). Däremellan har det varit lite lugnare med både villaliv ute vid vår havsvik, sköna kvällspromenader hemmavid och lite turistande i närsamhällena - och en stunds jobb på vedbacken varje dag.


Jag har njutit av våra blommor, den röda brinnande kärleken tillsammans med daggkåporna och de blå riddarsporrarna som nått garagetakshöjd. Livet ut på landet har lunkat vidare med vedkapning och eftermiddagskaffe i trädgården. Eftersom fågelinfluensa upptäckts i Österbotten är det numera lag på att alla tamfåglar skall hållas inomhus, även våra tre ankor med andra ord. Här i landet har det varje dag debatterats om  rasism och otäcka skriverier av nya regeringsministrar har uppdagats - för när Finland äntligen fick en ny regering då uppdagades ett som annat... och även medierna ute i världen reagerade... 

När vi blickar ut över övriga Norden har vi läst om skjutningar och sprängningar i framför allt Sverige och hur hela den muslimska världen vänder sig emot Sverige och Danmark för deras tillåtelse att man får bränna koranen... Blickar vi ut över Europa har det fortsatt varit Ukraina-krig och i södra Europa har bränder härjat till följd att extremhettan... Det känns onekligen som om vi lever i en otäck värld.

Men ändå - jag är tacksam för att finnas i ett fint hörn av jordklotet där både blåbären och hallonen mognar.... solen skiner och humlorna surrar....


Den senaste veckan har sonen och hans sambo med kompisar bevistat Rock-off på Åland medan vi har haft gäster från Stockholms-trakten. En skojig vecka med många skratt. En semestervecka med olika trevliga begivenheter som vi lever länge på!

Tack och hej då till årets juli! I morgon börjar en av mina absoluta favoritmånader, A-u-g-u-s-t-i!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar