lördag 3 april 2021

Långfredag och påsklördag: snart dags för avresa

 Igår inföll långfredagen, den riktigt lååånga fredagen. Dagen började solig och med jobb ute på vedbacken i någon timme. Sedan blev det en lugn anständig fredag allt medan molnen drev in över landskapet. Ett riktigt typiskt aprilväder bjöds vi på, med både vårvärme och grådis (inget regn dock).

 Igår ordnades sorgflaggning runtom i landet. Den finska flaggan vajade på halv stång för att uppmärksamma de som avlidit till följd av covid19-viruset (ca 850 personer) samt till de som mist sina anhöriga utan att ha haft en möjlighet att ta ett ordentligt farväl. Vi lever i en tung och onaturlig värld.

Idag är det påsklördag och även i morse vaknade vi till en solstrålande morgon. Nu pass middagstid börjar åter molnen samlas på hög. Här gör jag mig snart redo för avfärd. Vi påskkärringar får ju inte resa utomlands detta år. Vi som skall till Blåkulla måste visst också på coronaprovtagning och sedan vänta på negativt coronasvar, så för mig får det bli en kort kvastfärd i närområdet. Vart det blir får ni reda på i morgon... Tror jag tar med mig de två ankfröknarna i år, de har ju börjat värpa ägg... så grannens katt sitter säkert i år....

Se upp där ute, snart är kvastgänget på resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar