Idag skulle det bli ekologisk mat här hemma hos oss. Vi skulle för första gången prova på Kodials ekologiska Rostpotatis som man behändigt kan få i en förpackning med både potatis och med en ekologisk kryddblandning.
Potatisen (två olika sorter i olika färger) var redan tvättad så jag skar bara ner de små potatisarna i mindre bitar (fast det skulle jag säkert inte ha behövt göra), strödde på hela påsen med kryddblandningen och hällde på lite olja. Enligt receptet på förpackningen skulle man använda olivolja, men jag hade tyvärr enbart rapsolja hemma så det fick bli det istället. Plåten satte jag så in i ugnen i ca 35 minuter i 200 grader. Klart! Perfekt matlagning som går snabbt att fixa till!
Under tiden potatisen rostades i ugnen fixade jag till en grönsallad och hämtade in mera lingonsylt, som jag kokat av bären jag plockade i höstas.
Så försåg vi oss av maten och lät oss väl smaka. Riktigt gott med sallad, lingonsylt och groddar till. Och förstås en smörgås på svärmors rågbröd (som hon bakade igår) och ett glas mjölk.
Till efterrätt hade jag kokat en kräm av havtornsbären som vi också plockade i höstas. Krämen var ännu rätt varm när den skulle ätas, så jag hällde på lite vanilla-sås (den var väl inte helt ekologisk men däremot hade den mindre laktos).
Jag kände mig riktigt nöjd med valet av dagens måltid! Och mätt blev jag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar