onsdag 29 mars 2023

På söndag hade vi kaffepaus ute på villaverandan

 Igår fick vi mera snö, men idag ser det bättre ut. Ingen snö än så länge! Men det är gråmulet, kyliga vindar och flera minusgrader. Vintern vill inte släppa greppet.

Var finns våren? Har den månne glömt bort oss?  Nåja, den kommer väl när den kommer.... vintern kan också vara ack så vacker!

I söndags hade vi en strålande vacker dag. Kylig visserligen, man ack så vacker! Sambon och jag beslöt oss för att åka ut till vårt sommarparadis denna snörika marsdag. Vi parkerade bilen och började med att gå igenom skogen för att ta genvägen över isen till våra hus. Tack och lov hade några snöskotrar kört längs den lilla oplogade skogsvägen så att vi inte behövde kämpa alltför mycket för att plumsa i snön.

En känd vy denna vinter  - den is- & snöbelagda viken ut mot vår villaplats. Nu hade det kommit mycket mera snö på isen och vi var glada för att kunna gå i ett skoterspår i snön...


 Det var rätt vått på vissa ställen (här var det inte så farligt), lite våt om fötterna blev jag allt....

Närmare våra hus blev det till att plumsa i snön. Sambon gick före med långa kliv och jag försökte stega efter...

Vi kollade till våra hus och märkte att på villaverandan var det snöfritt under taket och dessutom varmt och alldeles vindstilla. Vi hämtade ut några stolar och satt oss i solen för att dricka varsin kopp kaffe och åt varsin smörgås. 


Visst var det vintrigt denna sista söndag i mars! Det kändes långt till våren och sommaren....

Vår brygga låg åter under ett snötäcke.

Och så vandrade vi tillbaka över isen .... 

Solen lyste ännu bland skogens träd. Jag som älskar att vistas ute i naturen fick en härlig söndag med frisk luft och lite kalla fötter....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar