onsdag 29 juni 2022

Midsommaren 2022

 Årets midsommar blev den varmaste och soligaste i mannaminne. Och det otroligt varma och fina vädret ser ut att fortsätta ännu några dagar.... Värmeböljan bjuder på över 30 grader och för en luttrad Nordbo är detta verklig sommarhetta! Hetta med stort H!

Årets midsommarafton firade vi ute vid en nybyggd flott sommarvilla långt ute i havsbandet. Här serverades nypotatis med både sill, grillat och goda tillbehör. Efter noggrann husesyn blev det kaffe och marängtårta med jordgubbar, mm....en matmeny som var så mycket sommar!

 Tack N och A för en härlig kväll ute hos er! Vi satt ute hela kvällen och när solen sänkte sig måste jag fånga skådespelet med min kamera. En otroligt vacker kväll, så vackra färger i solnedgången. Och ett nästan spegelblankt hav inpå knutarna.





Vi satt där ute hela kvällen (myggen höll sig på betryggat avstånd) och en bit efter midnatt tackade vi för oss och styrde hemåt i den ljusa natten.

Jag hade gärna velat stanna längs vägen för att fota alla vackra platser vi susade förbi, men solnedgången där ute vid villan som vi besökt stannade länge kvar på näthinnan....

Midsommardagen randades lika solig och varm - och nu var vi hemma och kunde njuta av vår vackra blåvita flagga som var hissad midsommarhelgen till ära. Det blev kaffe med rabarberkladdkaka ute i förmiddagssolen hemma i trädgården innan vi styrde ut till vårt eget sommarparadis. Det blev en skön avkopplande dag ute i solen och inne i skuggan på verandan. Sommarvärmen den bara flödade och en lätt sommarvind fläktade skönt!

Midsommardagen fylldes med bastubad och fågelskådning.


Herr och fru Svan kom för att visa upp sina telningar. De kom simmande ute på havsfjärden och så helt sonika promenerade de över vår gräsplan till Påttin där de simmade runt en stund. När vi bastade hade de promenerat tillbaka till havsfjärden och simmade så åter ut på havet det blåa....

Midsommarannandagens morgonkaffe intogs ute på bastutrappan, som brukligt är sommartid, och då höll jag koll på denna skrikande fågel som jag inte exakt vet namnet på. Solen flödade även denna dag. På eftermiddagen kom två av våra midsommarvänner ut till oss. Jag hade stekt abborrfiléer och kokt nypotatis, allt enligt traditionen.


Årets midsommar blev trots allt lite annorlunda detta år. En av mina kusiner, en av mina allra bästa vänner, fattas mig denna midsommar. Vi som firat så många midsomrar tillsammans, från det vi var i lekåldern, via skola och arbetsliv till familjeliv med hus och hem. De senaste 30 åren har våra familjer strålat samman någon gång under midsommaren för att äta gott och babbla sönder en helkväll när sommaren har varit som vackrast. Men detta år blev det annorlunda, jo...annorlunda blir det....


1 kommentar: