torsdag 8 september 2022

Höstens första rimfrost

 I morse vaknade vi till höstens första rimfrost på marken. Termometern visade att temperaturen gått ned till -1,7 grader under natten. Idag lyser solen från en klarblå himmel och allt är sig likt igen, men hjälp.... vi går ohjälpligt mot kyligare tider - sommaren är förbi...

Jag har varit förberedd på den första frostnatten och har de senaste kvällarna täckt mina squash och böner (som ännu växer där ute) med fiberduk, inne i växthuset har jag täkt in mina tomater och alla frostkänsliga sommarblommor har fått flytta in i huset. 

Redan förra veckoslutet tog jag in några paprikor och prydnadspumpor, men de flesta frukterna har jag ännu där ute.... förhoppningsvis har de klarat den första riktiga kylan...

De senaste septemberdagarna har bjudit på kallare temperaturer än normalt, men när solen kikat fram och där nordan inte pustat ut kalla vindar - där har det varit varmt och skönt! De senaste dagarna har rullat på med allahanda göromål. Härmed kan jag notera att jag har gräftat upp alla mina potatisar (och det vill inte säga lite..), jag har skrivit kontrakt angående skogsgallring, jag har sörjt ännu en kusin som gått bort och vi har sänt kondoleansblommor till Kanada, jag har plockat massor av svamp, jag  har besökt sjukhuset, jag har besökt en arkeologisk utgrävning och jag har kokat äppelsylt av höstens alla äpplen.

Höstdagarna rulla vidare och det finns alltid något att göra.

Minst en gång i veckan plockar jag in blommor och sätter i en vas på soffbordet för att kunna njuta av den blomsterfägring som ännu finns i trädgården eller ute i naturen. Det har utlovats några kalla nätter ännu, sedan torde det bli lite varmare igen... tack och lov för det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar