onsdag 24 april 2024

När vi barndomsvänner behöver pigga upp oss...

 När jag vaknade i morse snöade det ännu. Massor av stora vita flingor föll rakt ner, ingen vind denna dag. Och jag suckade när jag såg ut igenom fönstret - det hade kommit mera snö under natten...

Redan för en vecka sedan hade vi barndomsvänner bestämt oss för att pigga upp oss, eftersom vi då tyckte det räckte med köld och nordanvind. Vi tyckte det räckte med vinter och vi tyckte vi behövde träffas. Kanske smaska i oss något gott ute på något café - nu gällde det bara att hitta en dag när vi alla inte hade något annat inbokat. Så vi bestämde oss för att träffas onsdagen den 24 april. Och nu hade det ju dessutom kommit snö, så nu behövde vi verkligen pigga upp oss!  

Vi strålade samman på Café Aveny mitt inne i staden. Och jag som var först i kaffekön bestämde mig för en budapestbakelse. Jag konstaterade att det är decennier sedan jag åt en sådan bakelse senast - och dom är ju så underbart goda, så nu var det faktiskt på tiden!

Så där satt vi då i en och en halv timme och babblade och sörplade kaffe med lite gott till. Vädret gjorde att det var ganska lugnt inne i caféet denna dag och det passade oss perfekt.

Det passade perfekt med ett café-häng idag, men vi valde inte uteserveringen pga de vita mjuka stolsdynorna och de vita tjocka borddukarna.... Om morgonen mera påminde om slutet av januari istället för slutet av april, så ändrades vädret när vi skulle åka hemåt åt varsitt håll. Nu hade det slutat komma nederbörd av olika slag....

Mitt på dagen (när jag åkte in till staden) kom det en ordentlig regnskur - för det hade ju blivit lite varmare sedan morgonen. Och vädret ändrar sig vartefter dagen lider. Nu mot kvällen har vi hela +7 grader (under gårdagen hade vi minusgrader hela dagen), så nu hoppas jag det vänder till det bättre! Det får räcka med snö för denna säsong! 

Och vi barndomsvänner har i alla fall piggat upp oss rejält! Det här får vi göra om oftare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar