På fredagskvällen var jag och sambon på grillkurs som ordnades här i byn.
Björn Helsing, (Björns matstudio) stod som ledare och inspiratör.
Och inspirerade blev vi! Det blev massor av god mat, nya infallsvinklar
och dessutom fick vi en härlig byagemenskap på köpet.
Här har vi Björn som berättade om vad vi skulle tillreda under kvällen.
Det skulle grillas nötkött, griskött, lamm, kyckling på olika sätt, lax, sikar,
olika grönsaker och nypotatis samt en smarrig efterrätt!
Till det skulle vi baka kaka, göra olika sallader och göra röror till köttet
Dessutom fick vi recept på två olika glacer som skulle penslas på köttet.
Redan från början kollade jag in grönsakssidan och tänkte att jag ville lära mig
mera om den sidan. För sambon hade riktat in sig på både fisken och köttet.
Efter en kort introduktion blev vi kursdeltagare satta i arbete.
Jag hackade olika grönsaker och svamp för woken, sedan blev det olika
sallader som coleslaw och en melonsallad med både jordgubb, ruccola och
fetaost (en god favorit!).
En annan höjdarsallad blev också en grönsallad med gurka och sparris....
Det gjordes bl.a. broilerknyten med broccoli, grönsaker, blåmögelost,
smältost och persikokonserver. Mumsigt och gott det också!
Och så efterrättstillbehören, några av dom....
Tre aluminiumformar med frukt, toppade med mörk och vitchoklad
som skulle på grillen allra sist....
Där ute hade vi tre olika typer av grillar: två wokpannor för nypotatisen
och de olika grönsakerna... Och så en helt vanlig grill för köttet. Slutligen
en "korvgrill", ni vet en sådan där långsmal som man köper korv från
på stora tillställningar, på den grillades hela lökar och
den fungerade också som eftervärmare för köttet som grillats klart.
Här är broilerknytena som grillas klart.
Och här läggs lammkotletterna på värmen.
Lamm var sambons favorit medan de grillade grönsakerna var min!
För sedan skulle vi ju äta upp alla maten som vi slängt ihop.
Otroligt gott och otroligt roligt att laga mat tillsammans.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar